Micro-credential ‘Brussels: Political and Linguistic Challenges’

Starts on 26.09.2022

Language en Literature

Interested?

More information
NL
Tags: Micro-credential

Description

Deze interdisciplinaire micro-credential “Brussels: Political and Linguistic Challenges” verrijkt je blik op Brussel als smeltkroes van talen en culturen, maar ook als politieke actor. We reiken je wetenschappelijke inzichten aan en begeleiden je in het uitvoeren van zelfstandige opdrachten rond de (meertalige) Brusselse stadscultuur. We kijken naar de totstandkoming van de politieke en institutionele architectuur in en rond Brussel als kleine wereldstad, met een nadruk op de taalkundige realiteiten en uitdagingen waarmee het hoofdstedelijk gewest wordt geconfronteerd. Het dagelijks taalgebruik van Brusselaars is vandaag complex en valt niet samen met de institutionele tweedeling tussen Nederlandstaligen en Franstaligen. We trekken ook de stad in en laten je kennis maken met het literaire Brussel. De Belgische hoofdstad speelde de voorbije twee eeuwen net als vandaag een niet te verwaarlozen rol in de literatuur, als verblijfplaats voor schrijvers maar ook als een stad die beleefd en beschreven wordt in de literatuur. Tot slot omvat deze micro-credential een beroepsgericht luik. Je werkt tijdens een praktijkstage van 120 uur voor een erfgoedinstelling of mediaplatform onder begeleiding aan een project waarin een bepaald aspect van de gelaagde politieke en taalkundige identiteit van Brussel centraal staat. Deze micro-credential heeft een studieomvang van 15 ECTS en leidt tot een getuigschrift micro-credential. Inschrijven gebeurt via creditcontract.

Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Language en Literature
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022 copy
Starting date:
26.09.2022
Lecturers:
Joost Vaesen, Ann Peeters, Christoph De Spiegeleer
Contact person:
faclw@vub.be
Location VUB Campus Etterbeek
More information

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.