Inspanningstraining bij inwendige aandoeningen
Physiotherapie
Physiotherapie
Patiënten met inwendige aandoeningen worden vaak gekenmerkt door een verlaagd fysiek functioneren. Inspanningstraining is een belangrijke niet-farmacologische behandeling voor zowel patiënten met respiratoire, cardiovasculaire en metabole problematiek. Deze cursus start met een update van de huidige medische behandeling, het belang van activering, de interpretatie van een inspanningsonderzoek bij patiënten met inwendige aandoeningen en hoe de resultaten van dit onderzoek te gebruiken bij het opstellen van een trainingsprogramma. Nadien worden er op basis van casuïstiek aandachtspunten besproken bij het opstellen van een inspanningstraining programma bij patiënten met inwendige aandoeningen.
LEERDOELEN
1. De cursist kent het belang van het activeren van patiënten met inwendige aandoeningen en begrijpt het verschil tussen interventies gericht op het verhogen van fysieke activiteit en fysieke capaciteit.
2. De cursist kan het inspanningsvermogen van een patiënt met respiratoire, cardiovasculair en metabole aandoeningen interpreteren en onderscheidt de belangrijkste limiterende factoren.
3. De cursist stelt een trainingsprogramma op en neemt hierin specifieke aandachtspunten mee voor de verschillende patiëntengroepen.
DOELPUBLIEK
Kinesitherapeuten
Opgelet: Deze cursus bestaat uit 2 delen.
Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen tijdens de on campus cursusdag.
Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. ACREHAB - DV.O103194 (onder voorbehoud).
Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine.