Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° Inleiding tot de bestuurskunde NL
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Description

Ben je recent gestart als leidinggevend ambtenaar binnen een lokaal bestuur, regionale overheid, departement, agentschap of overheidsdienst? Ben je een beginnend politicus/a, politiek medewerker, journalist of consultant? Ben je actief binnen de bredere publieke, social profit of non-profit sector? En heb je geen vooropleiding in de politieke wetenschappen, de bestuurskunde of het overheidsmanagement gehad?

We richten een korte opleiding in voor jou om snel maar grondig kennis te maken met de werking en organisatie van de publieke sector. De verschillende bestuursniveaus en bestuursvormen zijn soms heel complex, waardoor het voor een beginnende ambtenaar/politici/journalist of consultant niet altijd even simpel is om het overzicht te behouden. De opleiding focust op de basisverhoudingen en processen tussen bestuursniveaus; tussen burger en bestuur; tussen overheid en middenveld; tussen politici en ambtenaren.

De opleiding geeft een goed inzicht in de werking van de openbare besturen. Het laat jou kritisch kijken naar processen in de publieke sector en naar de rol van de overheid in onze samenleving.

Door wie?

De opleiding wordt gedoceerd door prof. Dr. Bram Verschuere, professor Bestuurskunde Universiteit Gent.

Program

De opleiding zal bij voorkeur fysiek plaatsvinden, indien de omstandigheden het niet toelaten kan in onderling overleg overgeschakeld worden naar online sessies via MS Teams.

Remarks

Na ontvangst en verwerking van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Na inschrijving wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal en een MS Teams link in geval van online sessie, wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en op het platform ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt u als deelnemer een evaluatieformulier om feedback te geven over deze opleiding.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
Inleiding tot de bestuurskunde
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
07.03.2024
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.