Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° EB25_Suykens_nonprofit management NL
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Description

Ontdek de wereld van non-profit management in onze boeiende cursus! Deze opleiding biedt inzicht in de unieke uitdagingen en kansen van het leiden en beheren van non-profitorganisaties. Leer essentiële vaardigheden en ontdek hoe je effectieve sociale impact kunt creëren. Of je nu een professional bent die zijn/haar vaardigheden wil uitbreiden of een aspirant-manager in de non-profitsector, deze cursus zal je voorzien van de kennis en tools om succesvol te zijn in het bevorderen van positieve verandering. Sluit je bij ons aan en zet de volgende stap in je non-profitcarrière.

In deze korte opleiding gaan we op basis van (inter)nationale voorbeelden dieper in op de eigenheid van het middenveld, reflecteren we waarom een samenleving niet kan zonder middenveld, en verkennen we de (historische) relatie tussen overheid en middenveld in Vlaanderen.

Program

Kernwoorden: VZW – definitie & plaatsbepaling – ontstaantheorie – nieuw publiek management – publieke controle van Vzw’s

Voor wie?

Mensen die relatief recent actief zijn bij een vzw. Dit kan zijn als bestuurder, werknemer en/of vrijwilliger; Iedereen betrokken bij en/of geïnteresseerd in de materie.

Door wie?

Ben Suykens is professor publiek- en nonprofit management aan de UGent. Zijn onderzoek focust op vermarkting van publieke dienstverlening, sociaal ondernemerschap en publieke controle van nonprofits. Ben is geaffilieerd aan de Marie Cederschiöld University in Stockholm, bestuurslid bij het tijdschrift ‘Nonprofit Management & Leadership’ en ontving in 2021 de Emerging Scholar Award van het internationale ARNOVA netwerk.

Remarks

Na ontvangst en verwerking van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Na inschrijving wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal, en een MS Teams link in geval van online sessie, wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en op het platform ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt u als deelnemer een evaluatieformulier om feedback te geven op deze opleiding.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
EB25_Suykens_nonprofit management
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
24.01.2024
Lecturers:
Ben Suykens
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.