InClinic: State-of-the-art revalidatie na een amputatie van het onderste lidmaat

Starts on 22.06.2024

Physiotherapie

Interested?

More information
° INCLIN_SAM24 NL
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Inwendige aandoeningen , sport

Description

Tijdens deze navorming schetsen we een state-of-the-art omtrent revalidatie na amputatie van het onderste lidmaat. Tijdens de eerste helft van de dag komen in een plenaire setting onderwerpen aan bod zoals vroege postoperatieve aandachtspunten, inzicht in uitlijning van de prothese en de impact op het gangpatroon, de aanpak van gangrevalidatie bij starters tot gevorderde geamputeerde patiënten, en het belang van core stability training bij amputatie. Tot slot geven we een inleiding rond het beoefenen van sport met een amputatie. In de tweede helft van de dag wordt via een rotatiesysteem de praktische toepassingen van de eerder besproken onderwerpen geoefend in 4 verschillende settings waarbij je persoonlijk begeleidt wordt en feedback krijgt.

Deze InClinic navorming wordt georganiseerd in samenwerking met in-house experten van het revalidatiecentrum UZ Gent. Waar patiënten met uitzonderlijke hulpvragen dagelijks worden begeleid in hun revalidatietraject, daar maak je kennis met de specifieke werking binnen deze unieke setting.

Leerdoelen

  • De deelnemer kent post-operatieve aandachtspunten;
  • De deelnemer heeft inzicht in uitlijning van de prothese;
  • De deelnemer is in staat om de gangrevalidatie van een patiënt met een prothese van het onderste lidmaat te begeleiden.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten

Remarks

Onze cursussen gaan standaard door van 09.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd). Acrehab - DV.O103194. Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

PQK - accreditatie voor kinesitherapeuten (aangevraagd):

  • Algemeen kwaliteitslabel: 14 punten

Course number:
INCLIN_SAM24
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
22.06.2024
Lecturers:
Sybille Geers
Nico De Wilde
Linde Frechier
Dries Glorieux
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.