Hoe help ik werkzoekenden aan een passende job?

Starts on 10.10.2023

Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° Hoe inspelen op het werkzoekproces van werkzoekenden NL
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Description

Tijdens je job kom je frequent in aanraking met werkzoekenden. Op een dag ontmoet je Tim, die na zes maanden zoeken eindelijk een passende job heeft gevonden. Na een paar weken ontdekt Tim dat het toch niet bepaald zijn droomjob is. Het overkomt dagelijks ontelbare werkzoekenden. Hoe komt dat toch? En wat had Tim anders kunnen doen?

Werk vinden, of het nu om je eerste of om een nieuwe job gaat, kan een hele opgave zijn. Een job vinden in de huidige arbeidsmarkt is niet het grootste probleem, er zijn jobs in overvloed. Een job vinden die écht bij je past, dat is een stuk moeilijker. Het traditionele idee dat je veel tijd in je zoektocht moet steken is zeker niet onwaar, maar wat je tijdens deze uren doet is ook van belang.

Door wie?

dr. Jolien Stremersch is doctor-assistent bij de vakgroep Marketing, Innovatie en Organisatie (onderzoeksgroep HRM & OB) aan de Universiteit Gent. Ze doet onderzoek naar de facetten van werkzoekgedrag die belangrijk zijn bij het vinden van een job. Haar onderzoek is gepubliceerd in welgekende internationale tijdschriften zoals Journal of Vocational Behavior en International Journal of Selection and Assessment.

Voor wie?

Job- en loopbaancoaches, uitzendconsulenten, bemiddelaars, HR medewerkers.

Program

Tijdens dit seminarie staan we stil bij de verschillende aspecten van het werkzoekproces die belangrijk zijn om een passende job te vinden. Meer specifiek zoomen we in op de kwaliteit van het werkzoekproces, bestaande uit vier stappen: het formuleren van doelen, plannen en voorbereiden, grip hebben op je gedrag, en reflecteren. Vanuit onderzoek worden concrete handvaten aangereikt om in de praktijk meer aandacht te schenken aan kwaliteit, alsook om werkzoekenden te kunnen identificeren die meer nood hebben aan een trainingsprogramma gericht op kwaliteit.

Remarks

Na ontvangst en verwerking van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Na inschrijving wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal, en een MS Teams link in geval van online sessie, wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en op het platform ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt u als deelnemer een evaluatieformulier om feedback te geven op deze opleiding.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
Hoe inspelen op het werkzoekproces van werkzoekenden
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
10.10.2023
Lecturers:
Jolien Stremersch
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.