Het gebruik van technologie bij het aanleren van beschrijvende statistiek

Starts on 20.03.2024

Sciences

Interested?

More information
° Sta24 NL
Tags: Bijscholing voor leerkrachten

Description

Statistiek is niet meer weg te denken in het dagelijks leven en het gebruik van technologie bij het aanleren ervan wordt meer en meer noodzakelijk. De integratie van technologie binnen het lessenpakket wordt echter bemoeilijkt door een gebrek aan en een verscheidenheid van middelen tussen verschillende scholen. In sommige scholen hebben leerlingen toegang tot een laptop met Windows als besturingssysteem, in andere scholen maakt men gebruik van Chrome Books met het Google Chrome besturingssysteem. Dit bemoeilijkt de keuze van statistische software.

In deze nascholing zal ingegaan worden op het gebruik van statistische software die op beide besturingssystemen werkt en die een aanvulling is op de leerinhoud van de beschrijvende statistiek in de 2de graad van het secundair onderwijs (ASO en TSO). Tevens zullen online data bronnen aangereikt worden.

Doelgroep

Secundair onderwijs (ASO/TSO): 2de graad

Materiaal

Deelnemers brengen een eigen laptop mee.

Wanneer?

Woensdag 20 maart 2024 (13.15 u. - 16.15 u.)

Locatie

Campus Sterre, Gent, Krijgslaan 281, Gebouw S9, Leslokaal 3.1

Course number:
Sta24
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Sciences
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
20.03.2024
Contact person:
ipvw.ices@ugent.be
Location

Campus Sterre

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.