Future of work: Duurzaamheid, flexibiliteit en veerkracht in een hybride werkplek

Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° EB23_FutureOfWork_1 NL
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Description

Hoe ziet onze gemiddelde werkdag eruit? Waar werken we? Wanneer werken we? Hoe werken we samen?

Als je deze vragen 5 jaar geleden beantwoord zou hebben en je vergelijkt je antwoorden met die van vandaag, dan kom je ongetwijfeld tot verschillen. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop we werken fundamenteel is gewijzigd. Vandaag combineren we een aantal zaken uit ons pre-covid werkleven met gewoontes die we hebben opgepikt tijdens de lockdowns. Dit leidt tot bepaalde voordelen en tevens tot uitdagingen. Denk maar aan de complexiteit van hybride vergaderen, het gevoel te hebben connectie te verliezen met collega’s, …

Tegelijk zijn er volop nieuwe uitdagingen aan de gang die de manier waarop we werken drastisch beïnvloeden: de snelle opmars van artificiële intelligentie, de forse vergrijzing van de arbeidsmarkt en tegelijk de intrede van nieuwe generaties op de werkvloer, het toenemend belang van diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Tijdens dit seminarie staan prof. dr. Bernd Carette en prof. dr. Elke Geraerts stil bij deze verschillende evoluties en bij hoe ze de manier waarop we werken impacteren. Elk van deze trends gaat immers gepaard met uitdagingen maar biedt ook heel wat groei- en differentiatiekansen voor diegenen die bereid en in staat zijn zich aan te passen. Vanuit onderbouwde modellen en hands-on praktijkervaring, geven Elke en Bernd concrete handvaten hoe vandaag aan de slag te gaan met het vormgeven van de toekomst van werk op een duurzame, flexibele en veerkrachtige manier. We sluiten dit seminarie af met een lichte lunch en netwerkmoment waarbij de deelnemers van elkaars ervaringen kunnen leren.

Program

  1. Essentiële Human Capital evoluties anno 2023 die de Future of Work zullen bepalen
  2. Een Future of Work framework om werk te (re)designen
  3. De essentiële rol van wellbeing en veerkracht in the Future of Work
  4. Ontwikkeling van mentale, emotionele en sociale vaardigheden om zich aan te passen aan snelle veranderingen

Remarks

Na ontvangst en verwerking van uw inschrijving sturen wij u een bevestiging (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Na inschrijving wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal en een MS Teams link in geval van online sessie, wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en op het platform ter beschikking gesteld. Daarnaast krijgt u als deelnemer een evaluatieformulier om feedback te geven over deze opleiding.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
EB23_FutureOfWork_1
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Lecturers:
Bernd Carette
Elke Geraerts
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.