Elastisch therapeutisch tapen bij kinderen

Starts on 30.11.2023

Physiotherapie

Interested?

More information
° IC_ETT23 NL
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , Kinderen , sport , Ergotherapie

Description

Elastische therapeutische tape applicaties zijn zeer geschikt als (aanvullende) behandelmogelijkheid in de dagelijkse praktijk. Deze navorming focust op de mogelijkheden die wij hebben om elastisch therapeutisch tapen toe te passen bij kinderen.

Deelnemers maken kennis met de klassieke en nieuwe tapetoepassingen. Bewijs van de effecten van elastische therapeutische tape zal worden getoond en besproken. Bestaande en nieuwe hypothesen worden gepresenteerd en kritisch beoordeeld. Deze navorming is een uitgebreide praktische training, ontworpen om te laten zien hoe de elastische therapeutische taping kan worden gebruikt als losse behandelingsmodaliteit of samen met, en als aanvulling op andere therapeutische interventies. Tape kan worden gebruikt bij de behandeling van: spier- en peesaandoeningen waaronder beknelling van zenuwen (diep en oppervlakkig), orthopedische en neurologische aandoeningen, pulmonale aandoeningen, disfunctie van de bloed- en lymfestroom, orgaandisfunctie, pijn en trauma (inclusief overbelasting).

Achtergrond, theorie en praktijk worden afgewisseld. Er worden veel praktijkvoorbeelden gepresenteerd, onder andere aan de hand van video's van verschillende pediatrische patiënten. De mogelijkheden en onmogelijkheden voor het tapen van zeer jonge baby's en kinderen van alle leeftijdsgroepen worden besproken.

Leerdoelen:

1. De deelnemers is vertrouwd met elastische therapeutische taping, het materiaal, de huidige literatuur en de evidentie;

2. De deelnemer heeft kennis over de huid, de fysiologische beweging van de huid en tape als zintuiglijke- en mechanische prikkel;

3. De deelnemer heeft kennis van de achtergrond, de toepassingen en het bewijs rond therapeutisch tapen bij de pediatrische populatie;

4. De deelnemer is bedreven in het maken en toepassen van specifieke tape-applicaties voor kinderen.

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten

Remarks

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen tijdens de on campus cursusdag.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. ACREHAB - DV.O103194. Zie voorwaarden op onze infopagina. Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

Accreditatie bij Pro-Q-Kine.

Course number:
IC_ETT23
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
30.11.2023
Lecturers:
Esther de Ru
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.