Een fixatie-arm beleid in de praktijk: een leidraad naar integratie in de instelling

Starts on 20.04.2023

Kinesitherapy

Interested?

More information
° IC_FIX23 NL
Tags: Ergotherapie , Ouderen

Description

Fixatie blijft een hot topic in onze hedendaagse zorg. Zowel vanuit de overheid als vanop de werkvloer is de vraag naar minder fixeren groot. Nogthans voelen veel medewerkers zich niet zeker bij dit thema. Veiligheid of vrijheid, het blijft een groot dillemma.

Ergo- en kinesitherapeuten zijn vaak de eerste zorgverstrekkers die zich bewust zijn dat minder fixeren kan en zelfs meer voordelen heeft dan nadelen. In eerste plaats voor de oudere, die zijn bewegings- en keuzevrijheid verhoogt ziet waardoor zijn levenskwaliteit stijgt, maar ook voor het zorgpersoneel dat veel meer voldoening uit zijn werk haalt en ook minder fysiek belast wordt. Het meekrijgen van collega’s en de organisatie is echter niet steeds evident.

Tijdens deze vormingsdag geven we je een leidraad mee om praktisch aan de slag te gaan met tips, trics en praktische oefeningen die je kan meenemen naar jouw werkvloer. We bespreken een stappenplan, aandachtspunten en valkuilen.

De overtuiging en het belang van fixatie-arm werken in de ouderenzorg wordt steeds meer gedragen in instellingen. Maar hoe begin je daar nu aan in de praktijk? Is er een stappenplan? Wat zijn aandachtspunten, valkuilen en gevaren? Hoe krijg je je collega’s mee? Wat met familie en artsen?

Leerdoelen:

1. Kennis hebben van de vormen van fixatie en de toepassingsgebieden

2. Inzicht hebben in de gevolgen van fixatie

3. Kennis hebben van alternatieven van fixatie

4. Inzicht hebben in verschillende werkvormen om fixatie te reduceren op de werkvloer

Doelgroep:

Kinesitherapeuten, Ergotherapeuten

Remarks

Onze cursussen gaan standaard door van 9u tot 17u, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting. Acrehab - DV.O103194 (onder voorbehoud)

Accreditatie aangevraagd bij Pro-Q-Kine

Course number:
IC_FIX23
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Kinesitherapy
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
20.04.2023
Lecturers:
Ilse De Schryver
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.