Description
Welkom op onze bruisende studiedag over digitale transformatie! Deze dag staat volledig in het teken van de digitale economie, digitale financieringsvormen, de impact van digitale platformen op bedrijfsvoering, een digitale overheid en de monitoring van ESG controverses in de media. We trappen af met een inspirerende keynote speaker die ons meeneemt in de wereld van de digitale economie. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en hoe kunnen we ons als organisatie hierop voorbereiden? Vervolgens duiken we dieper in de wereld van digitale financieringsvormen zoals crypto. Wat is de impact hiervan op de traditionele financieringswereld en hoe kunnen we hiermee omgaan?
Daarna gaan we verder met een boeiende sessie over methodes uit de artificiële intelligentie die bedrijven in staat stellen om ongestructureerde data op een gestructureerde manier te analyseren. We bekijken hoe we deze platformen kunnen inzetten om onze organisatie te versterken. Dan staan we nog stil bij de digitale overheid. Hoe kunnen we als overheid een betere dienstverlening geven aan de burger? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale dienstverlening en hoe kunnen we hierop inspelen? Tot slot gaan we in op de monitoring van ESG controverses in de media. Hoe kunnen we als organisatie de reputatie beschermen en de impact van ESG controverses minimaliseren?
Al met al belooft het een dag vol inspiratie, inzichten en nieuwe ontwikkelingen te worden. We kijken er naar uit om samen met jou te ontdekken hoe we de digitale transformatie kunnen omarmen en ons voorbereiden op de toekomst.
Voor wie?
Ondernemers, bedrijfsleiders, managers en leidinggevenden binnen de private en publieke sector. Researchers en studenten ook welkom!
Program
1. Nieuwe technieken in een digitale economie: hoe kunnen we bedrijven en organisaties klaarmaken op weg naar een digitale toekomst (prof. dr. Amy Van Looy) .
- We starten met een introductie op wat digitale transformatie vandaag de dag betekent, en waarom we ons in een vierde industriële revolutie bevinden. Teven geven we voorbeelden van toepassingen met nieuwe, disruptieve technologieën (zoals artificiële intelligentie, robotica, Internet of Things, blockchains). We bekijken ook technieken om het strategische bedrijfsmodel van een organisatie hieraan aan te passen
2. Digitale financieringsvormen en crypto financing (prof. dr. Virginie Mataigne en prof. dr. Leentje Moortgat)
- De manieren waarop ondernemingen hun groei en investeringen kunnen financieren zijn de afgelopen 15 jaar sterk geëvolueerd. De opkomst van digitale technologieën heeft onder meer crowdfunding, crowdlending, en meer recent initial coin offerings mogelijk gemaakt. We lichten toe wat deze financieringsvormen inhouden voor bedrijven en waar je als investeerder op moet letten.
3. Hoe digitale platformen een impact hebben op uw bedrijfsvoering (prof. dr. Matthias Bogaert)
- De komst van digitale sociale media platformen hebben niet alleen de relatie met de klant veranderd, maar ook hoe klantengedrag verzameld, gestructureerd en geanalyseerd moet worden. Vroeger bevonden de belangrijkste klantengegevens zich traditioneel in de databanken van de bedrijven, nu speelt een belangrijk deel van het klantengedrag zich online af. Het doel van deze workshop is om inzichten te geven in hoe je deze online stream aan data makkelijk kan verwerken en analyseren. De nadruk zal hierbij leggen uit methodes uit artificiële intelligentie die bedrijven in staat stellen om ongestructureerde data op een gestructureerde manier te analyseren.
4. Wat is een digitale overheid? (prof. dr. Lieselot Danneels)
- Wat is dat precies, een digitale overheid? Zes belangrijke dimensies voor digitale transformatie in de publieke sector benaderd:
- Digital by design
- Data driven
- Government as a platform
- User driven
- Pro-activity
- Open by default
5. Monitoring van ESG controverses in de media (prof. dr. Kris Boudt)
- Elke dag worden er meer dan 5000 nieuwsartikels gepubliceerd in België. Dankzij digitalisering kan men via tekstanalyse hieruit thematische signalen halen over de economie in het algemeen en bedrijven in het bijzonder. In deze lezing gaan we dieper in op de transformatie van tekst naar tijdreeksen en van tijdreeksen naar tekst. De tijdreeksen zijn belangrijk als input voor modellen en het uitsturen van waarschuwingen. De tekst is nuttig voor het uitleggen van het signaal. De focus in de presentatie ligt op het tijdig verwittigen over betrokkenheid van bedrijven bij gebeurtenissen die niet overeenstemmen met een duurzaam gedrag in termen van milieu, maatschappij en bestuur.
Remarks
Prijs
Deelnemers: 150,00 euro
Researchers: 100,00 euro
Studenten: 10,00 euro