Education and Pedagogy

Interested?

More information
° 21/CHE/018A NL

Sinds begin schooljaar 2020-2021 wordt van leerkrachten wetenschappen verwacht dat ze een risicoanalyse maken van de gebruikte chemicaliën en de proefopstellingen in hun lessen.

Description

Hierbij dient o.m. rekening gehouden te worden met de COS-adviezen en de wetgeving die van toepassing is. De COS-werkgroep ontwikkelde hiertoe een applicatie die dit op een gebruiksvriendelijke manier toelaat te doen. In enkele gevallen moet hier ook de preventiedienst van de school rechtstreeks bij betrokken worden. Maar er is natuurlijk nog meer. Wat doe ik met het afval? Hoe sla ik mijn producten op?

Program

Wat zijn de COS-adviezen en waarop zijn ze gebaseerd? Hoe bindend zijn deze adviezen? Hoe maak ik een risicoanalyse? Waarom moet ik dit doen? Waar vind ik voldoende informatie? Wat met chemisch afval? Waarop moet ik letten bij de opslag van de chemicaliën? Hoe kunnen preventiedienst en leerkrachten wetenschappen één team vormen? Op deze en andere vragen poogt deze nascholing je een antwoord te geven. Met een degelijke uiteenzetting waarin iedereen de kans krijgt zijn persoonlijke vragen te stellen. Met antwoord en wederwoord.

Course number:
21/CHE/018A
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Education and Pedagogy, Sciences
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
01.12.2021
Lecturers:
Marc Verhaeghe was werkzaam in het onderwijs als leerkracht chemie en als preventieadviseur.
Location

CNO, Boogkeers 5, 2000 Antwerpen

More information

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.