De DSM-richtlijn en de vernieuwde regeling inzake auteurscontracten

Starts on 13.10.2023

Law

Interested?

More information
° GA044-auteursrechten NL
Tags: Rechtsdomeinen

Description

Op vrijdag 13 oktober verzorgt professor Hendrik Vanhees een lunchlezing rond de nieuwe regeling inzake auteurscontracten. Deze regeling is op 1 augustus 2022 in werking getreden, en is uiterst belangrijk voor alle onderzoekers, schrijvers, uitgevers, advocaten, en eenieder die in intellectuele rechten en in het bijzonder in auteursrechten geïnteresseerd is. De nieuwe Belgische regeling kadert in een omzetting van een Europese richtlijn. En ja, er staat veel op het spel… Zo voert de wetgever verschillende maatregelen in om te garanderen dat de auteur voor zijn werken een passende en billijke vergoeding krijgt wanneer die werken door iemand anders worden geëxploiteerd.

Met het label "This is the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch. (Deze lezing was oorspronkelijk voorzien voor 28 april 2023, twee dagen na de World Intellectual Property Day.)

Program

11:30 - 12:30 Lezing

12:30 - 13:00 Vragenronde en lichte lunch

Remarks

Doelgroep: onderzoekers, schrijvers, advocaten, uitgeverijen.

Course number:
GA044-auteursrechten
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Law
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
13.10.2023
Lecturers:
Hendrik Vanhees
Contact person:
gandaius@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.