Verbintenisrechtelijke en administratiefrechtelijke topics voor de uitrol van warmtenetinfrastructuur

28.09.’23

Interested?

More information
° GA065-warmtenetten NL Available online
Tags: Rechtsdomeinen , Andere domeinen

Description

Warmtenetten zijn een hot topic. Door deze energiesystemen te faciliteren, kunnen we de energietransitie versnellen, onder meer door de mogelijke inzet van hernieuwbare energiebronnen en door het verminderen van de CO2-uitstoot. Vanuit juridisch oogpunt is de uitrol van warmtenetten, zowel in bestaande bebouwing als in nieuwbouwprojecten, evenwel geen sinecure.

Deze lunchlezing beoogt juristen met interesse in het ruime privaatrecht diverse verbintenisrechtelijke en administratiefrechtelijke tools aan te reiken om de aanleg en exploitatie van warmtenetten op een juridisch succesvolle manier te helpen vormgeven.

Program

  • 11.30 uur: Verbintenisrechtelijke en administratiefrechtelijke topics voor de uitrol van warmtenetinfrastructuur - dr. Maja Reynebeau
  • 13.00 uur: Broodjeslunch

Remarks

  • De sessies kunnen worden gevolgd via fysieke aanwezigheid in het auditorium of via livestream.
  • Voor deze studienamiddag werden erkenningen aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB), de Nationale Kamer voor Notarissen (NKNot) en het Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ).

Course number:
GA065-warmtenetten
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Architecture and Design, Law
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
28.09.2023
Lecturers:
Maja Reynebeau
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Auditorium D

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.