Collectieve en individuele energievoorziening vanuit privaatrechtelijk perspectief

01.02.’24

Interested?

More information
° GA065-energievoorziening NL Available online
Tags: Rechtsdomeinen , Andere domeinen

Description

Aan het ‘energievraagstuk’ valt niet langer te ontkomen. Bij het beantwoorden van dat vraagstuk, eisen onder meer het streven naar het gebruik van duurzame energiebronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot een centrale rol op. Om die doelstellingen te realiseren, kunnen zowel collectieve systemen, bijvoorbeeld warmtenetten, als individuele energievoorzieningen, bijvoorbeeld warmtepompen, ingezet worden.
In deze lezing worden de privaatrechtelijke uitdagingen belicht die de uitrol van collectieve en individuele energievoorzieningen met zich meebrengen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de financierings- en grondgebruikperikelen, evenals de opkomende verdienstelijking van de energiesector (energy-as-a-service).

Program

  • 10.30 uur: Collectieve en individuele energievoorziening vanuit privaatrechtelijk perspectief - dr. Maja Reynebeau (doctor-assistent faculteit Recht en Criminologie, UGent)
  • 12.30 uur: Broodjeslunch

Remarks

  • De sessies kunnen worden gevolgd via fysieke aanwezigheid in het auditorium of via livestream.
  • Voor deze studienamiddag werden erkenningen aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB), de Nationale Kamer voor Notarissen (NKNot) en het Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ).
  • Deelnemers van de lunchlezing krijgen de mogelijkheid het boek 'Warmtenetten in het Vlaams Gewest' aan te kopen bij Intersentia met 30% korting.

Course number:
GA065-energievoorziening
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Architecture and Design, Law
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
01.02.2024
Lecturers:
Maja Reynebeau
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Auditorium G

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.