07.02.’23

Interested?

More information
° 230207 NL Available online

dinsdag 7 februari (19.00-21.00 uur) en online tot 31 maart 2023

Description

(procedure inzake) bedrijfsgeheimen, de implementatie van de DSM-richtlijn en de opstart van het eengemaakt octrooigerecht

Program

De wet van 30 juli 2018 voerde een beschermingssysteem voor bedrijfsgeheimen in. Deze regelgeving bevat ook belangrijke bepalingen voor het bewaren van de vertrouwelijkheid van bedrijfsgeheimen tijdens gerechtelijke procedures.Paul Mayaert besteedt aandacht aan het statuut van bedrijfsgeheimen en de de actiemogelijkheden en bevoegdheidsverdeling in het kader van deze wet.Ook het auteursrecht zal grondige wijzigingen ondergaan na de omzetting van de DSM-richtlijn die verwacht wordt begin 2023. Niet alleen wijzigen de bepalingen voor het plaatsen van auteursrechtelijk beschermde werken op platformen (denk bv. aan YouTube), ook de hele regeling inzake auteurscontracten wordt hierdoor grondig hervormd. Hendrik Vanhees zal op deze topics grondig ingaan.

Tenslotte zal in het octrooirecht eindelijk het Eengemaakt Octrooigerecht van start kunnen gaan en wordt ook het Europees octrooi met eenheidswerking een realiteit. In de praktijk betekent dit dat aanvragers van octrooien en octrooihouders andere strategische afwegingen zullen maken in de aanpak om hun innovaties te beschermen. Esther van Zimmeren licht deze veranderingen toe.

Course number:
230207
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
07.02.2023
Lecturers:


  • Paul Maeyaert (advocaat)
  • Hendrik Vanhees (gewoon hoogleraar UAntwerpen, hoofddocent UGent)
  • Esther van Zimmeren (hoogleraar UAntwerpen)
Contact person:
nexus@uantwerpen.be
Location

  • Universiteit AntwerpenStadscampusAula S.C.0032000 Antwerpen
  • Livestream
  • On demand tot 31 maart 2023

More information
Available online

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.