01.12.’23

Interested?

More information
° 2223-taal-recht NL Available online
Tags: Rechtsdomeinen

Description

Taal en recht zitten overal. Taal zit in recht. En recht zit in taal. Gandaius Academy wil onderzoeken belichten die (al dan niet uitdrukkelijk) zowel taalaspecten als juridische aspecten bevatten.

Op het programma staat een brede waaier van interessante onderzoeken: van het recht op vertaling in strafzaken (door Sara Delva) tot meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers (Marie Jacobs) en talige strategieën bij niet-begeleide minderjarigen (Lotte Remue) tot de seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure (Liselot Casteleyn).

Program

  • Het recht op vertaling in strafzaken - Sara Delva
  • Meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers - Marie Jacobs
  • Communicatie en talige strategieën tussen niet-begeleide minderjarigen en hun voogd - Lotte Remue
  • De seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure - Liselot Casteleyn

Gandaius Voorsprong

Onder het label “Gandaius Voorsprong-serie” geven wij graag het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld, met name aan (jonge) onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie. Zij delen de resultaten van inzichten die ze opdeden in het kader van hun lopend doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld.

Remarks

OPGELET:

Deze studieavond werd eerder afgelast, maar wordt vanaf einde november opnieuw aangeboden onder de vorm van een on demand webinar. U bekijkt dan op een timing naar keuze deze bijdrages, aan de hand van de controlevragen kan er ook een aanwezigheidsattest bekomen worden ten einde studiepunten te ontvangen.

Course number:
2223-taal-recht
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law
Language:
NL
Starting date:
01.12.2023
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Auditorium F

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.