Sportfraude(preventie): criminologische en juridische inzichten

29.03.’24

Interested?

More information
° GA077-sportfraude NL Available online
Tags: Rechtsdomeinen , Criminologische wetenschappen

Description

Op zaterdag 6 april is het internationale dag van de sport. Hoewel het belang van sport binnen de maatschappij niet onderschat kan worden, is de negatieve impact van verschillende fraudegevallen in sport nooit prominenter aanwezig geweest dan de laatste jaren. Zowel de integriteit van sport(competities) als de aantrekkelijkheid van sport als business worden hierdoor bedreigd. Het PrOFS-project (Prevention of Fraud in Sports) wil via een geïntegreerde en multidisciplinaire aanpak de kennis rond sportfraude en de preventie daarvan verbreden.

Louis Vandercruysse en Rein Struyve focussen zich in hun doctoraatsonderzoek respectievelijk op de juridische en criminologische aspecten van fraude in de sport binnen het PrOFS-project.

Program

  • 11.30 - 12.15 uur: Juridische inzichten in sportfraude(preventie) - drs. Louis Vandercruysse
  • 12.15 - 13.00 uur: Criminologische inzichten in sportfraude(preventie) - drs. Rein Struyve
  • 13.00 - 13.30 uur: Q&A

This is the Day

Onder het label "This the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en kan u gewoon meevolgen tijdens uw lunchpauze.

Remarks

  • Voor deze opleiding werd erkenning aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies (OVB) en het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO).

Course number:
GA077-sportfraude
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
29.03.2024
Lecturers:
Louis Vandercruysse
Rein Struyve
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Online

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.