01.10.’21

Interested?

More information
° evt NL Available online

Reeks webinars over geschiedenis en actualiteit van Marokko

Description

“Salaam” (vrede) en “Azul” (uit het hart) zijn twee begroetingsvormen die in Marokko worden gebruikt, maar voor velen méér betekenen dan een simpele “goedendag”. Voor de ene groep is het een begroeting zoals een ander, voor de andere groep staat het symbool voor een politieke en culturele strijd. Beide begrippen vatten goed samen hoe complex en divers Marokko is.

Deze reeks van webinars maken enkele vragen bespreekbaar en verdiepen zich in de verschillende regio’s van Marokko. Voor velen is de strijd voor erkenning, gelijkwaardigheid en vrijheid nog niet voorbij.

Hoe komt het dat Marokko zo divers is? Waarom spreekt de ene Arabisch en de andere Tmazight? Zijn Marokkanen nu Berbers of Arabisch en waarom is deze vraag voor velen belangrijk? Wat is de relatie tussen België en Marokko? En hoe groot zijn de verschillen tussen het Noorden en het Zuiden van het land? ​ ​

Program

  • Webinar over de Belgische inmenging met Marokko tijdens de negentiende eeuw door Gert Huskens
  • Webinar over taal in Marokko door Dr. Khalid Mourigh
  • Webinar over religie/levensbeschouwing in Marokko door Lotfi El Hamidi
  • Webinar over Imazighen uit het Zuiden door Malika Ouacha
  • Webinar over de Rif door journalist Yassin Akouh

Course number:
evt
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Social Sciences
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
01.10.2021
Lecturers:
Yasmien Naciri

Janus Verrelst
Location

Online

More information
Available online

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.