26.04.’24

Interested?

More information
° DLLL000108 EN
Tags: Tandheelkunde en mondzorg

Description

De doelstelling van parodontale regeneratie is het verbeteren van de prognose van parodontaal verzwakte gebitselementen, met behoud van esthetische parameters zoals het niveau van de zachte weefsels. Op die manier wordt door middel van parodontale regeneratie ingezet op “restitutio ad integrum” met tandbehoud als ultieme doelstelling. Rekening houdend met een strikte selectie van patiënten, tandtype en defecten kan parodontale regeneratie vandaag op een voorspelbare manier worden ingezet in de dagelijkse parodontale praktijk. Naast factoren die van belang zijn bij de indicatiestelling, zijn ook procedurele factoren bepalend voor het succes van parodontale regeneratie. Zg. “bone replacement grafts”, bio-actieve moleculen en membranen worden toegepast binnen hun indicaties. Ook combinaties kunnen zinvol zijn. In deze lezing zal tot in detail worden ingegaan op parodontale regeneratie volgens recente wetenschappelijke inzichten en gestoffeerd door tal van klinische cases.

Remarks

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Course number:
DLLL000108
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Dentistry
Language:
EN
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
26.04.2024
Lecturers:
Pierpaolo Cortellini
Contact person:
ghall@ugent.be
Location

De Rode Bol

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.