19.02.’24

Interested?

More information
° n/a NL

Lezingenreeks Dodenzorg: hoe gaan we om met de doden in tijden van klimaatcrisis, pandemieën, en de multiculturele samenleving?

Description

Op de openingsavond van de reeks wroeten we meteen met een van de meest wezenlijke vragen van de dodenzorg: wat houdt het in om respectvol met menselijke resten om te gaan? Hoe doen we dat nu al in de praktijk, en wat zijn voorbeelden van good practice? Met welke gevoeligheden moeten we rekening houden wanneer we menselijke resten weer opgraven, tijdens archeologisch onderzoek bijvoorbeeld? En wat gebeurt er wanneer de mens, of een onderdeel van het menselijk lijf, afval wordt?

Program

Lezingenreeks Dodenzorg. Vier lezingen op maandagavond in het voorjaar van 2024. Steeds geven twee experts een introductie op het thema van de avond. Daarna gaan ze in gesprek met een moderator en met het publiek. De avonden zijn doorgaans in het Nederlands, met uitzondering van de tweede lezing, die in het Engels plaatsvindt.

Course number:
n/a
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law, Social Sciences, Philosophy and Ethics
Language:
NL
Starting date:
19.02.2024
Lecturers:
​Maarten Larmuseau, Marie-Sophie de Clippele en Tamara Ingels
Location

UAntwerpen Stadscampus, Lokaal R.007

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.