14.11.’22

Interested?

More information
° nvt NL
Tags: gezondheidszorg

Studium Generale lezing door Josefien Van Olmen

Description

Elk najaar organiseert de Universiteit Antwerpen op acht maandagavonden een reeks gratis lezingen om mensen samen te brengen rond actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Elke avond begint om 19.30 uur met een lezing van een uur, gevolgd door een vragenronde en een gemodereerd debat tussen gastspreker en publiek. De lezingen worden in het Nederlands gegeven.

Program

Maandag 14 november 2022 - 19.30 uur

Tijdens de COVID pandemie zagen we wat er gebeurd als de capaciteit van het gezondheidszorg systeem overvraagt wordt. Gezondheidzorg werd niet alleen iets belangrijk voor zieke mensen, maar voor iedereen. We kregen een crash cursus: van virologen over de aanvalsstrategieën van het virus, van epidemiologen over de tactiek van de tegenaanval, van intensive care specialisten over de ultieme verdedigingslinie in het ziekenhuis.

Voor die ultieme verdedigingslinie in het ziekenhuis ligt de eerstelijn. Wat en wie is dat nu precies, hoe hebben we het georganiseerd? In deze lezing gaan we in op gezondheidzorgsystemen, met de nadruk op de eerstelijn in een systeem. De volgende vragen zijn leidend voor onze discussie:

Hoe worden gezondheidzorgsystemen gevormd?

Wat zijn verschillen tussen systemen?

Welk onderzoek gebeurd er op dit terrein?

Welke kant gaan we op in België?

Course number:
nvt
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Medicine, Health Sciences, Kinesitherapy, Psychology, Dentistry, Nursing
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
14.11.2022
Lecturers:
Josefien Van Olmen (Universiteit Antwerpen - gezondheidszorg)
Contact person:
studgen@uantwerpen.be
More information

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.