In therapie: Behandelingsperspectieven voor persoonlijkheidsstoornissen

25.11.’22

Interested?

More information
NL
Tags: Symposium

Description

Dit symposium komt er naar aanleiding van het emeritaat van professor Chris Schotte met een thema dat hem nauw aan het hart ligt: de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Verschillende onderzoekers die de evolutie van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen mee bepaalden zullen ingaan op wat huidig onderzoek kan betekenen voor de toepassingen in de praktijk. Verschillende behandelingen die hun effectiviteit inmiddels hebben bewezen zoals schematherapie (ST), Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD) en Mentalization-Based Treatment (MBT), zullen de revue passeren. Professor Arntz reflecteert over het verleden en de toekomst van schematherapie, professor Hutsebaut bespreekt hoe GIT-PD een uiterst effectieve behandeling kan zijn en professor Luyten overloopt de tot nu toe bestaande toepassingen van MBT. In de namiddag gaan ervaren clinici in gesprek over mogelijke behandelingen aan de hand van filmfragmenten. Professor Schotte zal de dag afsluiten met zijn visie op (gedrags)therapeutische diagnostiek en een blik op de toekomst van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.

Kostprijs: €160 *, inclusief broodjeslunch en receptie

*15% korting voor VUB - / UZ Brussel - personeel en voor VVKP-leden

*50% korting voor dagstudenten

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie.
Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod, kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief.

Meer info op de VUB-website

Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Psychology, Health Sciences
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
25.11.2022
Lecturers:
Em. prof. dr. C. Schotte, prof. dr. P. Luyten, prof. dr. J. Hutsebaut, prof. dr. A. Arntz
Contact person:
Brucc_pro@vub.be
Location

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Leuvensesteenweg, 13
3080 Tervuren

More information

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.