26.01.’24

Interested?

More information
° GA083-douane NL Available online
Tags: Criminologische wetenschappen , Summer School / Webinars / on demand

Description

De coronapandemie, de uitdagingen met betrekking tot de drugsproblematiek, de geopolitieke embargo’s tegen Rusland als gevolg van de oorlogssituatie… Het zijn allemaal actuele onderwerpen die douaneautoriteiten wereldwijd dagdagelijks bezighouden. In de huidige geglobaliseerde wereld vervullen zij een breed scala aan verantwoordelijkheden aan de grenzen, die lang niet meer beperkt zijn tot het innen van rechten. Op 26 januari 2024 vieren we Internationale Dag van de Douane en staan we stil bij de het belang van deze speler in de bescherming van onze samenleving. In haar onderzoek bestudeert Femke Lenjou vanuit criminologisch perspectief op welke manier de Belgische douaneadministratie haar bredere veiligheidsrol uitvoert, met aandacht voor haar bevoegdheden, activiteiten, geografische context en (inter)nationale organisatie.

This is the day

Onder het label "This the Day" viert Gandaius Academy op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en kan u gewoon meevolgen tijdens uw lunchpauze.

Program

  • 12.00 - 13.00 uur: Lezing
  • 13.00 - 13.30 uur: Q&A

Course number:
GA083-douane
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law, Social Sciences
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
26.01.2024
Lecturers:
Femke Lenjou
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Online

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.