27.05.’24

Interested?

More information
° n/a NL

Lezingenreeks Dodenzorg: hoe gaan we om met de doden in tijden van klimaatcrisis, pandemieën, en de multiculturele samenleving?

Description

Steeds meer komen ecologische vormen van begraving op. Als alternatieven voor de traditionele kist worden onder meer de praktijken van hummusatie en resomatie voorgesteld. Alternatieve kistmaterialen zoals mycelium kunnen de opname van het lichaam in de natuur bevorderen. In deze laatste sessie onderzoeken we de praktische en filosofische ideeën achter ecologische begraafmethodes.

Program

Vierde lezing in de reeks Dodenzorg.

Vier lezingen op maandagavond in het voorjaar van 2024. Steeds geven twee experts een introductie op het thema van de avond. Daarna gaan ze in gesprek met een moderator en met het publiek. De avonden zijn doorgaans in het Nederlands, met uitzondering van de tweede lezing, die in het Engels plaatsvindt.

Course number:
n/a
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law, Social Sciences, Philosophy and Ethics
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
27.05.2024
Lecturers:
Lisa Doeland (RUG) en Brenda Mathijssen (RUG). De moderatie gebeurt door Evy Kempenaers (journalist).
Location

UAntwerpen Stadscampus, Lokaal R.007

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.