06.12.’23

Interested?

More information
° nvt NL

Op woensdag 6 december organiseert het departement Geschiedenis een boekvoorstelling voor het recent uitgegeven essay van Peter Stabel en Jeroen Puttevils, Voltooid verleden, onvoltooide geschiedenis. Een essay ver geschiedenis en identiteit (ASP).

Description

In Voltooid Verleden onderzoeken zij ‘hoe identiteit en geschiedenis elkaar voortdurend beïnvloeden. Identiteiten zijn niet alleen een voorwerp van historische studie, ze bepalen ook grotendeels hoe dat historisch onderzoek eruitziet. Geschiedenis is immers cruciaal voor het boetseren van identiteiten. Dit essay claimt dat in dat proces het beeld van het verleden continu verandert, met alle risico’s van dien, want geschiedenis en dus het verleden worden systematisch ingezet om bepaalde identiteiten te onderbouwen. Debat en de steeds veranderende bevraging van dat verleden vormen anderzijds ook de essentie van het historisch verhaal en geven net rijkdom aan het onderzoek. Omdat er vele identiteiten zijn, kan geschiedenis dus in principe enkel meerstemmig zijn.

Program

  • 19u00 Korte voorstelling auteurs
  • 19u05 Voorstelling boek door de auteurs
  • 19u20 Panelgesprek, met o.a. Jan Dumolyn, Tina De Gendt en Hanane Llouh
  • 20u30 Rondetafelgesprek met auteurs + vragen uit publiek
  • 21u00 Receptie

Course number:
nvt
Type:
Lectures and study days
Language:
NL
Starting date:
06.12.2023
Contact person:
kim.overlaet@uantwerpen.be
Location

Stadscampus UAntwerpen

R-blok, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Lokaal: R.230

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.