26.04.’22

Interested?

More information
° RP012 NL
Tags: Regionale platformen

Description

Ontdek welke Afrikaanse romans professoren van de UGent inspireren, ontroeren of ontspannen.

Naast een paneldiscussie met Sarah De Saeger, Patrick Van Damme en Koen Bostoen, gemodereerd door auteur en radiomaker Pat Donnez, zal Inge Brinkman een inleidende presentatie geven over de rijkdom aan talen en literaturen op het Afrikaanse continent. Met muziek door Daouda Thiam uit Mauretanië.

Sarah De Saeger is professor voedselleer aan de Universiteit Gent. In het kader van haar onderzoek rond voedselveiligheid heeft ze een internationaal netwerk opgebouwd, oa in sub-Sahara Afrika.

Koen Bostoen is professor Afrikaanse Taalkunde en Swahili aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek is toegespitst op de Bantoetalen en op de studie van vroege Afrikaanse geschiedenis.

Patrick Van Damme is een tropisch-landbouwkundige met uitgebreide ervaring in Afrika. Hij werkte en woonde een tijd in Senegal en Togo.

Inge Brinkman werkt aan de UGent als professor Afrika-Studies. Haar onderzoek heeft betrekking op Afrikaanse letterkunde vanuit een cultuurhistorisch perspectief.

Course number:
RP012
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Language en Literature
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
26.04.2022
Contact person:
levenslangleren@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.