Antibiotica, bisphosphonaten en rankl inhibitoren

19.01.’24

Interested?

More information
° DLLL000106 NL
Tags: Lezingen en Studiedagen , Tandheelkunde en mondzorg

Description

Systemische antibiotica worden vaak voorgeschreven door tandartsen en tandarts-specialisten als profylactische maatregel bij orale chirurgie, en als behandeling voor orale infecties. De bedoeling van deze lezing is om evidence-based richtlijnen voor te stellen voor hun gebruik in de dagelijkse praktijk, en om de pharmacokinetische en pharmacodynamische eigenschappen van diverse antibiotica te bespreken.

In een tweede deel wordt ingegaan op de gevolgen van de inname van bisphosphonaten en RANKL inhibitoren voor het uitvoeren van heelkundige ingrepen in de mondholte, meer bepaald voor het plaatsen van implantaten. De pharmacokinetische en pharmacodynamische eigenschappen van deze geneesmiddelen zullen ook in detail worden belicht.

Remarks

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Course number:
DLLL000106
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Dentistry
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
19.01.2024
Lecturers:
Isabel Spriet
Contact person:
ghall@ugent.be
Location

De Rode Bol

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.