20.06.’21

Interested?

More information
° 1 NL Available online
Tags: recht, deontologie

on demand van 20 juni tot 20 september 2021

Description

De advocaat?! Een oud beroep in een modern landschap. De advocaat is een onafhankelijk beoefenaar van een vrij beroep, dat door de wetgever en door zijn beroepsorde wordt gereglementeerd en gecontroleerd. Hij oefent dit beroep van oudsher uit met naleving van wettelijk omschreven beginselen en kernwaarden. De opdracht van de advocaat en de organisatie van zijn beroep wijzigden en evolueerden sterk in de eenentwintigste eeuw. Er werden communautaire Ordes opgericht met regulerende bevoegdheid, deze Ordes zijn ondernemersverenigingen, ministeriële experten schreven een lijvig werk over de modernisering van het beroep, de advocaat is een ondernemer geworden die zijn beroep vaak in een samenwerkingsverband uitoefent, deze samenwerkingsverbanden kunnen zelfs multidisciplinair zijn. De perimeter van het beroep breidt uit, het beroepsgeheim wordt (net als andere kernwaarden) bedreigd, het tuchtbeleid wordt gecontroleerd.

Program

Aan de hand van de actuele deontologie zal het beroep van advocaat tijdens de studieavond in vraag worden gesteld, om vervolgens krachtdadig de noodzaak ervan te verantwoorden. Advocaat? Advocaat!

Remarks

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100. Vanaf een tweede inschrijving binnen het Nexus zomerprogramma (vijf webinars) betaalt u € 90. Deze prijs omvat on demand deelname aan de webinar en de digitale documentatie.

De online uiteenzetting kan geraadpleegd worden vanaf ontvangst deelnamelink (binnen de twee werkdagen na inschrijving) tot 20 september 2021, 23.59 uur.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Een aanwezigheidsattest wordt digitaal bezorgd, ten laatste 28 september 2021.

  • OVB: 2 standaardpunten, in aanvraag
  • IBJ: 2 punten (voortgezette opleiding)
  • IGO erkende deze webinar bij effectieve aanwezigheid
  • ITAA: in aanvraag.

Course number:
1
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law
Language:
NL
Academic year:
2020 - 2021
Starting date:
20.06.2021
Lecturers:
Spreker: Jan Meerts (stafhouder balie Antwerpen 2016-2018, bestuurder deontologie Orde van Vlaamse Balies)

Voorzitter: Stefan Rutten (hoofddocent UAntwerpen, advocaat balie provincie Antwerpen)
Contact person:
nexus@uantwerpen.be
Location

online

More information
Available online

We use cookies to to give you the best possible user experience on our website. You can refuse the installation of cookies. By doing so some parts of this website will not work in an optimal way. Read more.

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.